Hozzávalók / 4 adag
A tésztához
50 dkg finomliszt
1 teáskanál só
2 db tojás
1.5 dl víz

A szószhoz
30 dkg csiperkegomba (barna, apró fejű)
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
citrombors ízlés szerint
4 ek napraforgó olaj
2 dl habtejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál balzsamecet (vagy pár csepp sima ecet)

Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sót, beletesszük a tojásokat, és víz hozzáadásával tésztát gyúrunk. Ne legyen sem nagyon puha, mert ragadni fog, de ha túl kemény, akkor nehezen tudjuk kisodorni. Igyekezzünk megtalálni az arany középutat. :))
A meggyúrt tésztát vékonyra sodorjuk, majd 10 centis csíkokra vágjuk. A csíkokat belisztezzük, kettőt-hármat egymásra teszünk és 1 centis metéltekre vágjuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük.
A szószhoz a gombát jól megmossuk, felszeleteljük, és az olajban megdinsztelt, aprított hagymához adjuk.
Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát is, és öntünk hozzá egy kevés vizet. Átsütjük, majd a tejszín és keményítő keverékével behabarjuk. Cukorral és ecettel ízesítjük.