Hozzávalók / 8 adag:
2,5 dl rizs
3×2,5 dl tej
2,5 dl víz
4 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
ízlés/idény szerint gyümölcs, jelen esetben 20 dkg málna, 10 dkg ribizli
5 dkg fahéjas cukor
babapiskóta
házi lekvár

Elkészítés:
Elkészítjük a tejberizst. Ehhez a tejet a vízzel feltesszük melegedni, majd hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrokat, ha ezek feloldódtak, egyszerűen hozzáöntjük a rizst, és állandó kevergetés mellett pépes állagúra főzzük. Ha kész, fél órát állni/hűlni hagyjuk.
Elővesszük a poharakat, kelyheket, és elkezdjük összeállítani a finomságot, ízlés szerint szintezzük a hozzávalókat! Pl.: 1 ek tejberizs + 4 db korong alakú babapiskóta beleállítva + közéjük 1 ek házi lekvár (málnásat használtam) + 1 ek tejberizs + ribizli- és málnaszemek + 1 kk fahéjas cukor + 1 ek tejberizs + tetejére gyümölcs és fahéjas cukor.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, és a piskóta is megpuhuljon.