Franciaország megnyerte második meccsét is a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságon, miután 2-0-ra legyőzte Albániát. A francia csapat ezzel bebiztosította a továbbjutását a csoportból.
Fotók: Europress - Lars Baron/Getty Images
Meglepetésre Paul Pogba és Antoine Griezmann is kikerült a francia csapatból, ellenben ott volt a kezdőben Kingsley Coman és Anthony Martial, előbbi rekordot döntött, ő lett a legfiatalabb francia játékos (20 évesen és két naposan), aki nagy tornán szerepet kapott kezdőként, Bruno Bellone 1982-es rekordját döntötte meg.

A taktikaváltás nagyon nem jött be Didier Deschamps részéről, Franciaország borzasztóan gyengén játszott az első félidőben, olyannyira, hogy nem volt kaput eltaláló lövése, ami 2008 óta nem fordult elő a válogatottal Európa-bajnokságon, akkor ez a csúfság Románia ellen esett meg a franciákkal. Mi több, Albánia a szünet előtt nagyon bátran elkezdett támadni, egy kis szerencsével akár a vezetést is megszerezhette volna.

Deschamps belátta, hogy hibázott, a szünetben lecserélte Martialt, érkezett a helyére Pogba, a második félidő elején pedig néhány perc alatt beszorította a francia csapat az albánokat a kapujuk elé. Albánia megúszta gól nélkül ezt a periódust, az 52. percben pedig majdnem megszerezte a vezetést!

Elseid Hysaj beadása után középen Ledian Memushaj robbant be, de a labda Bacary Sagnáról pattant a kapu irányába, majd a kapufáról perdült szögletre, nem biztos, hogy Hugo Lloris védeni tudott volna, ha beljebb megy a labda. Két perccel később a házigazdák jártak közel a gólhoz, Dimitri Payet bal oldali beadása után Pogba érkezett a hosszún, majd becsúszva lőtte a labdát a kapu fölé centiméterekkel. 
Egyre csak nőtt a francia fölény, ekkor már pályán volt Griezmann is. A 69. percben Evra beadása után Giroud ugrott magasra, erős fejese után a labda a jobb oldali kapufáról kifelé pattant, nagy lehetőség volt!
Deschamps a végén már Gignacot is beküldte, hátha neki összejön a gólszerzés, de végül nem neki, hanem Griezmannak sikerült gólt fejelnie a 90. percben. Sőt, a hosszabbítás legvégén Pogba fantasztikus labdával indította a csapattársait, majd Payet vágta be a labdát a bal alsó sarokba.
Franciaország hat ponttal vezeti az A-csoportot a négypontos Svájc előtt, Romániának egy pontja van, Albánia pont nélkül áll az utolsó helyen. Mindez azt jelenti, hogy a franciák jutottak be elsőként a torna legjobb 16 csapata közé.
Labdarúgás
Európa-bajnokság
A-csoport
2. forduló
Franciaország–Albánia 2–0 (0–0)
Franciaország: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Kanté, Matuidi – Coman (Griezmann, 68.), Payet, Martial (Pogba, a szünetben) – Giroud (Gignac, 77.).
Albánia: Berisha – Hysaj, Arlind Ajeti (Veseli, 85.), Mavraj, Agolli – Lila (Roshi, 71.), Abrashi, Kukeli (Xhaka, 74.), Memushaj, Lenjani – Sadiku.
Gól: Griezmann (90.), Payet (96.)