A második fordulót rendezik ma a labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjában. Horvátország azután, hogy az első meccsen legyőzte a török válogatottat, most a csehek ellen drámai meccsen ért el 2-2-es döntetlent. Ez volt a torna eddigi leggólgazdagabb találkozója, de volt vízilabda sapkában focizó horvát, petárdázás és szurkolói verekedés is.
A D-csoport küzdelmei elég egyhangúan alakultak az első meccseken, mert a Spanyolország-Csehország és a Horvátország-Törökország meccs is 1-0-ra végződött.

A horvátok csapatkapitányát nagy tragédia érte a meccs után, Darijo Srna apja a mérkőzés közben halt meg. Nem ez volt az egyetlen haláleset a horvát keretben, a kapusedző Mrmic apja is a közelmúltban hunyt el.

Mivel a cseheknek mindenképp kellett a pont, arra lehetett számítani, hogy támadó szándékkal lépnek a pályára. Ehhez képest a horvát csapat irányította a mérkőzést az első félidőben. Ivan Perisic 37. percben szerzett góljával a horvátok 1-0-ra vezettek a félidőben.
Perisic gólja:
A második félidőben a horvátok tovább növelték előnyüket, Ivan Rakitic volt eredményes. A félidőre vízilabda sapkában futott ki Corluka, akinek a feje még a törökök ellen repedt fel úgy, hogy nem tudták az orvosok elállítani a vérzést.
Rakitic gólja:
Ekkor a horvátok talán kicsit megnyugodtak, a szövetségi kapitány Modricot is lecserélte. A csehek Skoda góljával szinte a semmiből szépítettek. A mérkőzés vége előtt 10 perccel a rohamrendőrök sorfalat álltak a horvát B-közép előtt, akik több görögtüzet is a pályára dobtak. Emiatt és szurkolói verekedés miatt a játék sokat állt, és az angol bíró végül 10 percet hosszabbított.
Skoda gólja:
A rendbontás miatt megzavarodtak a horvátok, amit kihasznált a cseh csapat: Mark Clattenburg büntetőt ítélt kezezés miatt. A büntetőt Necid értékesítette, így a mérkőzés végeredménye 2-2 lett.
A csoportot vezeti Horvátország 4 ponttal, Csehországnak egy pontja van. A kvartett másik meccse 21 órakor kezdődik, a címvédő spanyolok Törökország ellen lépnek pályára.