Az E-csoportban lejátszották a Svédország-Olaszország találkozót, amely nagyon kevés helyzetet hozott. A mérkőzés végeredménye 1-0 lett az olaszok javára, amely nehéz helyzetbe hozta a svéd csapatot, míg az olaszok hat ponttal várják az írek elleni záró meccset.
Az E-csoportban ma egy találkozót rendeztek, ahol Olaszország és Svédország találkozott egymással. Az első fordulóban az olaszok fegyelmezett játékkal 2-0-ra legyőzték a végső győzelemre is esélyes belgákat, míg Svédország 1-1-es döntetlent játszott Írországgal.

A találkozó esélyesének az olaszok számítottak, mert Svédország úgy szerzett pontot Írország ellen, hogy nem volt kaput eltaláló lövésük. Egyetlen góljukat öngólból érték el, az ír Clark a saját kapujába fejelt. A mérkőzés előtt sejteni lehetett, hogy Olaszország nem fog kockáztatni, hiszen nekik az írek elleni találkozó előtt jó eredmény a 4 pont.

A mérkőzés nagyon visszafogott hangulatban indult, a félidőben nem csak az eredményjelző volt 0-0, de gyakorlatilag a helyzetek száma is. A találkozó első kaput eltaláló lövését Pellé mutatta be a 49. percben, de veszélyesnek ezt a helyzetet sem lehetett nevezni. A második félidőben a legnagyobb helyzet sokáig Zlatan Ibrahimovic előtt adódott, aki közelről mellé lőtt. Később kiderült, hogy Zlatan lesen volt, így hiába a nagy helyzet.
A találkozó hajrájában az olaszok feljavultak, előbb Parolo a 82. percben Giaccherini beadását a kapufára fejelte, majd a 88. percben Eder eldöntötte a mérkőzést az olaszok javára.
Eder gólja:
Az E-csoport élén Olaszország áll 6 ponttal és továbbjutott, míg az egypontos Svédország nehéz helyzetbe került a Belgium elleni záró meccs előtt.
A csoport másik találkozóját szombat 15 órakor rendezik, Belgium Írországgal játszik.