A labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának élére állt Spanyolország, amely magabiztosan győzte le a török válogatottat. Ez az összecsapás lett a torna legsimább mérkőzése, ráadásul a címvédő spanyol csapat az első, amely három gólt lő egy találkozón. A címvédő továbbjutott a legjobb tizenhat közé.
Spanyolország az eddigi legnagyobb arányú győzelmet szerezte a 2016-os kontinenstornán. Ezzel eldőlt, hogy biztosan továbbjut a címvédő. A D-csoport másik találkozója a torna egyik legemlékezetesebb mérkőzését hozta, 2-0-ról lett döntetlen a Horvátország-Csehország összecsapás.

Spanyolország az első meccsen minimális különbséggel, 1-0-ra nyert Csehország ellen, a mindent eldöntő találatot Piqué szerezte a 87. percben. A törökök egy góllal kaptak ki a nyitó meccsen, Luka Modric szép lövésének köszönhetően vesztettek.

Törökország az első fél órában jól tartotta magát, de Spanyolország a 35. és a 37. percben betalált, így a félidőben 2-0-ra vezetett a címvédő.
Morata gólja:
Nolito gólja:
A mérkőzés végeredménye a 48. percben alakult ki, Morata duplázott. Ezzel ő lett az első játékosa, ki ugyanazon a meccsen kétszer eredményes. A tornán ő a harmadik focista, aki kétgólos, Payet és Stancu mondhatja még ezt el magáról.
Morata második gólja:
A 3-0 arányú győzelemnek köszönhetően Spanyolország hat góllal a D-csoport élére állt, míg Horvátország négy ponttal a második. Az utolsó fordulóban ez a két együttes fog egymással játszani, június 21-én 21 órakor együtt rendezik a Csehország-Törökország mérkőzéssel.
A spanyol csapat 650 perce nem kapott gólt az Európa-bajnokságokon, utoljára a 2012-es kontinenstorna csoportmeccsén Olaszország vette be Spanyolország kapuját, akkor a végeredmény 1-1 lett.