A 2016-os labdarúgó-bajnokság halálcsoportja az E-csoport, ahol Belgium és Olaszország mellett Svédország és Írország kapott helyet. Az írek a svédek ellen kezdtek, és hiába vezetett Írország 1-0 arányban, végül döntetlen született. Írország már sorozatban ötödik Eb-meccsén nem tudott nyerni, de Zlatan sem talált be negyedik kontinenstornáján.
Az Írország-Svédország találkozón két olyan együttes találkozott, amelyek egyaránt pótselejtezőn vívták ki az Eb-részvételt. A svéd együttes Dánia ellen, míg az írek Bosznia-Hercegovina ellen jutottak tovább. Érdekesség, hogy a két együttesben játszik Európa két válogatott szinten legeredményesebb játékosa. Keane lőtt 67 gólt Írország színeiben, míg Zlatan Ibrahimovic 62 gólnál jár a svéd nemzeti együttesben. Az örökranglistát Puskás Ferenc vezeti 84 góllal.

Mindkét együttesben vannak tapasztalt játékosok, az ír együttes a torna legöregebb válogatottja. A mérkőzést a zöldek kezdték jobban, az első félidőben több helyzetük is volt. Többször is Brady próbálkozott, a legközelebb a gólhoz Hendriks volt, aki távolról a kapufát találta el.

Hendriks lövése:
A második félidőben az ír csapat gyorsan gólt szerzett, szép összjáték végén Hoolahan talált a kapuba.
Hoolahan gólja:
Ezt követően az írek visszahúzódtak, a svédek több támadást is vezettek. A skandináv nyomásnak a 71. percben lett meg az eredménye, Zlatan Ibrahimovic beadását Clark fejelte a saját kapujába.
Clark öngólja
Az egyenlítő gól után ismét fordult a kocka, az írek beszorították a svédeket a saját kapujuk elé. Az utolsó negyed órára beállt a mérkőzésre Robbie Keane is. A találkozón nem született több gól, így mindkét csapatnak egy pontja van egy meccset követően.
A következő fordulóban Olaszország-Svédország és Belgium-Írország találkozókat rendeznek.