Lejátszották az E-csoport második mérkőzését, amelyen a világranglista 2. helyén álló belgák az olaszokkal játszottak. Olaszország végig nagyon fegyelmezetten focizott, és mivel kihasználták nagy helyzeteiket, óriási lépést tettek a továbbjutás felé.
Az Európa-bajnokság első igazán nagy rangadóját rendezték hétfő este. Az előző kontinenstornán csak a döntőben kapott ki Olaszország, míg Belgium a világranglista második helyén áll. Az E-csoportot sokan a torna halálcsoportjának nevezik, a kvartett másik összecsapásán Svédország 1-1-et játszott Írországgal.

Olaszország a selejtezők során veretlen maradt, ezt csak Anglia, Ausztria és Románia mondhatja el magáról. A kezdő csapatok minden idők legidősebbike az Eb-k történetében, az átlag életkor 31 év és 169 nap volt.

A két együttes kezdője:
A találkozót a belga csapat kezdte jobban, többet birtokolták a labdát, de leginkább távoli lövésekkel próbálkoztak. Miután a játékrész első felében a belgák nem tudták feltörni az olaszok védelmét, egyre többet kezdtek hibázni mezőnyben.
A 32. percben elaludt Belgium védelme. Bonucci a saját térfeléről ívelt a belga 16-oson belülre, ahol a labda Alderweireld feje felett átszállva Giaccherinit találta meg. Az olasz támadó szépen vette át a labdát, majd higgadtan passzolt a kapuba.
Az olasz együttes néhány perccel később megduplázhatta volna előnyét, de Pelle fejese nem találta el a kaput. Az első félidőben nem hibáztak az olaszok, 45 percnyi játék után 1-0-ra vezettek.
A második játékrészben nem változott a játék képe, de az 53. percben így is óriási egyenlítési lehetőség adódott Belgium előtt. De Bruyne labdájával Lukaku ugrott ki, de a csatár nem találta el a kaput.
Lukaku helyzete:
A mérkőzés hátralévő részében a belgák mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de igyekezetük fordítva sült el. Az olasz csapat egy kontra végén újra betalált, ezzel kialakítva a 2-0-s végeredményt.
A csoportot a 2-0 arányú győzelemnek köszönhetően a hárompontos olasz válogatott vezeti, 1-1 pontja van Svédországnak és Írországnak, míg Belgium nem szerzett pontot. A második fordulóban Olaszország-Svédország és Belgium-Írország találkozókat rendeznek.