Felejthető első félidő után izgalmas második félidőt játszott Németország és Lengyelország, ám nem született gól a meccsükön a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságon. Ez volt az első gól nélküli döntetlen ezen a tornán.
Azt már a mérkőzés előtt lehetett tudni, hogy a lengyelek első számú kapusa, Wojciech Szczesny nem fog játszani sérülés miatt (a helyére Lukasz Fabianski került be), a német csapat összeállításában nem volt meglepetés. Az Eb-selejtezősorozat során is egy csoportban szerepelt a két válogatott, 2014. október 11-én Lengyelország nyert 2–0-ra Arkadiusz Milik duplájával (aki most is pályán volt, az északírek ellen győztes gólt szerzett az első fordulóban), míg 2015 szeptemberében Németország győzött 3–1-re.

A két csapat győzelemmel indította ezt a tornát, egymás ellen pedig visszafogottak kezdtek, mind a két fél tisztában volt vele, hogy nagy valószínűséggel köztük dől majd el a csoport első két helye. A negyedik percben azért volt egy veszélyesnek mondható Mario Götze-fejes, később Toni Kroosnak volt egy lehetősége, becsúszva próbált kapura lőni a Real Madrid játékosa.

Végül úgy ért véget az első félidő, hogy nem volt kaput eltaláló lövés, az eddig lejátszott 18 Eb-mérkőzésből pedig ez volt a kilencedik, amelyen nem született gól az első félidőben.
Ehhez képest a második félidő eleje nagyon mozgalmasan alakult,
a 46. percben Kamil Grosicki jobb oldali beadása után Milik teljesen tiszta gólhelyzetben fejelt a kapu mellé, hihetetlen nagy lehetőség maradt ki. Egy perccel később Götze került lövőhelyzetbe, de a kapusba vágta a labdát.
A következő két lehetőség is a lengyelek előtt adódott, előbb Milik lőtt a jobb alsó sarok mellé egy szabadrúgást, majd nem figyeltek a védők, a labda Robert Lewandowski elé került, de körülményes volt a Bayern München csatára, így beérte csapattára, Jérome Boateng, és egy gyönyörű becsúszással szerelte a csatárt.
A 69. percben támadtak a németek, de elveszítették a labdát, a kontrából szépen felért Lengyelország, Milik kapta a 11-es pontnál a labdát remek helyzetben, de ezt is elszúrta a csatár, hatalmas luftot rúgott. Pillanatokkal később Mesut Özil parádés lövését tornázta szögletre Fabianski.
Végül maradt a gól nélküli döntetlen, így Lengyelország és Németország is 4-4 ponttal várhatja az utolsó fordulót. Észak-Írországnak három pontja van, Ukrajna két vereséggel kiesett.
Labdarúgás
Európa-bajnokság
C-csoport
2. forduló
Németország–Lengyelország 0–0
Németország: Neuer – Höwedes, J. Boateng, Hummels, Hector – T. Kroos, Khedira – Th. Müller, Özil, Draxler (M. Gómez, 71.) – Götze (Schürrle, 66.).
Lengyelország: Fabianski – Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec, 76.) – Blaszczykowski (Kapustka, 80.), Grosicki (Peszko, 87.) – Milik, Lewandowski.