Állítólag szülei sem tudtak róla, hogy fiúk a terroristák ügynöke lett…
Omar Mateen, 29 éves férfi, bevándorló afgán muszlimok gyermekeként született New Yorkban, s az elmúlt időben Floridában élt. Az FBI szerint a lövöldözés “jól szervezett” és jól előkészített” volt.

A rendőrség szóvivője szerint a merénylő az Iszlám Államnak fogadott hűséget, illetve a lövöldözés során végig a korábbi bostoni merénylőkre, a Carnajev testvérekre hivatkozott.
Hajnali kettőkor kezdett lövöldözni. A szórakozóhelyen szolgálatot teljesítő rendőr azonnal használta a fegyverét, de nem sikerült leterítenie a férfit, aki a tűzharc után túszokat állított sorba és megkezdte a tömegmészárlást. A rendőrség elit rohamosztaga reggel ötkor lépett közbe, és hat óra előtt pár perccel jelentette, hogy a merénylőt agyonlőtték.

John Mina rendőrfőnök azt is elmondta, hogy amikor a rendőrség speciális rohamosztaga behatolt a szórakozóhelyre, “ellenőrzött robbantásokat hajtott végre”, hogy elterelje a merénylő figyelmét. A Pulse nevű éjszakai szórakozóhely Orlandó egyik ismert melegbárja.

Az egyik áldozat, Eddie végig sms-ezett édesanyjával, egészen addig, míg a támadó megtalálta őt a vécében és meg nem ölte.

“Szeretlek mami, hívd a rendőröket, mondd meg nekik, hogy a mosdóban vagyok, itt jön, meg fogok halni − írta édesanyjának, aki a rendőrök kérdéseit tolmácsolta közben a fiának, illetve megpróbáltak minél több dolgot megtudni arról, mi folyik odabent.

Az afgán származású férfi apja elmondta, hogy fia néhány hónappal ezelőtt dühös lett Miamiban, amikor két férfit látott csókolózni, s szerinte ámokfutása mögött is a homofóbia állhat.

Állítólag nem tudott arról, hogy fiát beszervezte az Iszlám Állam.

forrás: ripost.hu