Bakondi György szerint erről Matteo Renzi olasz kormányfőnek a Dél-Olaszországban élők véleményét kellett volna megkérdezni, akik a migrációs hullámtól szenvednek. A belbiztonsági főtanácsadó szerint az olasz kormányfő “ideológiai alapú” nyilatkozatot tett, amely jól illeszkedik a baloldali “migránsbarát” politikához.
A La Repubblica balközép olasz napilap vasárnap írt arról, hogy Matteo Renzi olasz miniszterelnök előző nap a La Repubblica Rómában zajló író-olvasó találkozóján azt mondta, nem törődik a kelet-európai országok kritikáival. “A keleti államok, amelyeket Európa megmentett a válságtól, ugyanazok, amelyek ma falakat emelnek és erkölcsi leckét adnak a migrációról, nem törődve azzal, hogy egy gyerek a tengerbe fullad-e vagy sem” – idézte a napilap az olasz kormányfő szavait.

Bakondi György az M1 műsorában kiemelte, Magyarország minden, az illegális bevándorlással szemben fellépő országgal szolidáris. Hozzátette, a magyar kormány álláspontja – amelyet szóban és írásban már többször rögzített – továbbra is egyértelmű, a migrációt meg kell állítani, az útvonalakat ellenőrizni kell.

A főtanácsadó szerint a migrációs hullám mindkét fő útvonalon folytatódni fog. Az egyelőre bizonytalan, hogy az EU-Törökország közötti megállapodás függvényében mi történik a balkáni útvonalon.

Bakondi György kitért arra is, hogy az elmúlt napokban száz felett volt az illegális határátlépés miatt elfogott emberek száma. Az Ásotthalmon tervezett tranzitzóna kapcsán kiemelte, téves értelmezés, hogy az egy migránstábor lesz. Ott a beérkezők teljes körű – egészségügyi, nemzetbiztonsági, rendvédelmi, jogi – ellenőrzését követően 72 órán belül döntés születik, hogy visszairányítják őket, vagy megkaphatják a menekültstátuszt – fejtette ki a belbiztonsági főtanácsadó.

forrás: pestisracok.hu