Az eset még a tavaly őszi nagy roham alkalmával történt, de csak most hozták nyilvánosságra, hogy ismét megnyílt a migránstábor Körmenden.

Kiakadtak a körmendiek a menekülttábor miatt

A helyiek megkérdezése nélkül, a kormánypárti polgármester asszisztenciájával nyitotta meg újra a kormány a körmendi ideiglenes befogadó állomás kapuit. A dolog pikantériája, hogy a migránsok egy rendőrségi szakközépiskola területén sátraznak, ahol a városi sportcsarnok is található. Mivel az osztrákok már bekeményítettek, az erre felé tartó menekültáradat sok gondot okozhat még az Őrség fővárosának.

Az első bevándorlók tavaly szeptemberben érkeztek Körmendre, de eszük ágában nem volt az ideiglenes regisztrációs ponton időzni, azonnal a 15 kilométerre fekvő Pinkamindszent felé vették az irányt. Ha a kivezényelt civil ruhás rendőrök nem segítnek nekik a helyes égtáj, azaz nyugat felé fordulni – szaknyelven „elpárologtatni őket” –, akkor az újabb és újabb migránshullámok elborították volna a 10 ezres várost. Egy trafikot azért így is kirámoltak, amiből a helyi hatóságoknak köszönhetően nem lett országos ügy.

Az osztrákok viszont még egyszer nem hibáznak. Olyannyira rákészültek a nyárra prognosztizált rohamra, hogy a legkritikusabbnak ítélt határszakaszon már fel is építették a maguk kerítését, és kijelölték a beléptetési pontokat.

Forrás: atv.hu