Hozzávalók:
6 db főtt tojás
25 dkg spenót
1.5 ek majonéz
1 teáskanál mustár
1 gerezd fokhagyma
2 csipet szerecsendió (nagyobb)
só ízlés szerint
2 csipet fekete bors
10 g csemegekukorica (tetejére)

Elkészítés:
- A spenótot sós, forró vízben megfőzzük, majd egyneművé passzírozzuk. A főtt tojásokat hidegen megpucoljuk, majd a közepénél, éles késsel, cakkosan kettévágjuk. A fél tojások alját egyenesre vágjuk, hogy megálljon a tálon.
- A sárgáját egy tálban pépesre keverjük a hideg spenóttal, a majonézzel, a mustárral, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a zúzott fokhagymával.
- A krémet csillagcsövű nyomózsákba tesszük, és megtöltjük vele a félbevágott tojásokat. A töltött tojások tetejét egy-egy szem főtt kukoricával díszítjük.
- Ezután kb. egy órára hűtőbe tesszük, majd ezt követően friss péksüteménnyel kínáljuk.