A kanadai határőrség őrizetbe vett egy 29 éves dél-szudáni férfit, aki hat hónappal korábbi érkezésekor hazudott a hatóságoknak életkoráról. Így válhatott egy középiskola kosárlabdacsapatának sztárjává.
A magát 17 évesnek valló Jonathan Nicola egy windsori katolikus gimnázium 11. osztályos tanulója és az iskolai kosárcsapat sztárja volt, amíg el nem fogták.

A férfi nagy termetével kitűnt magas csapattársai közül is, és gyorsan az edző kedvencévé vált, sőt, egy külföldi diákoknak szóló program keretében egy ideig nála is lakott.

Az edző Nicoláról januárban a Windsor Star című helyi lapnak azt mondta: “Úgy gondolom, hogy ennek a gyereknek az NBA-ben a helye, és ilyet még egy windsori tanítványomról sem mondtam.”

A dél-szudáni férfi nemrég turistavízumot kért az Egyesült Államokba, amelyhez ujjlenyomatot vettek tőle. Ekkor derült ki, hogy az ujjlenyomat egyezik egy korábbival, amelyhez az 1986. november 1-jei születési dátum társult, amely gyerekek megkárosításával kapcsolható össze.


Nicolát szerdán hallgatta meg először a kanadai bevándorlási és menekültügyi hivatal, amely úgy döntött, hogy őrizetbe veszi a férfit, mielőtt eltűnne. Az MTI úgy tudja, hogy a következő meghallgatása jövő hét elején lesz.

Forrás: faktor.hu