Hozzávalók:
1 közepes db vöröshagyma
200 g csicseriborsó konzerv
100 g vöröslencse
50 g rizs
3 ek olívaolaj
400 g görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
0.5 tk kurkuma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 szál menta
0.5 csokor petrezselyem
0.5 csokor metélőhagyma
0.5 csokor kapor
0.5 csokor koriander
2 ek tejföl
1 l víz

Elkészítés:
- A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. Felforrósítunk 2 ek olajat, rászórjuk a hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk a kurkuma felével, elkeverjük, majd felöntjük 1 l vízzel.
- Hozzáadjuk a csicseriborsót, lencsét és rizst. Sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és alacsony hőmérsékleten kb. 20-30 percig főzzük.
- A fűszernövényeket megmossuk, apróra vágjuk.
- A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a maradék olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a maradék kurkumát, és az apróra vágott menta kb. ¼-ét. Félretesszük.
- A maradék mentát és a többi apróra vágott fűszernövényt a leveshez keverjük.
- A joghurtot egy edénybe simára keverjük, hozzákeverünk 2-3 merőkanálnyit a forró levesből, majd az egészet a leveshez keverjük.
- Levesszük a tűzről. Tálaljuk 1-1 tk tejföllel, és a kurkumás-mentás fokhagymával megszórva.