Hozzávalók:
1 közepes db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
4 közepes db sárgarépa
3 közepes db fehérrépa
270 g zöldborsó (konzerv)
3 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál őrölt fekete bors
4 teáskanál petrezselyem
4 teáskanál fűszersó
3 teáskanál finomítatlan nádcukor
3 teáskanál gulyáskrém
1 ek kókuszzsír
2 l víz
15 dkg gluténmentes tarhonya

Elkészítés:
Megmossuk és megpucoljuk a zöldségeket. A hagymákat csak pucoljuk, a répákat felkarikázzuk. Majd egy fazékba tesszük őket, és a kókuszzsíron egy kicsit megpirítjuk.
Ezután beleöntjük a vizet, és beletesszük a borsot, a fűszersót, a petrezselymet, a fűszerpaprikát, a gulyáskrémet és a nádcukrot.
Hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek, majd egy kis idő múlva hozzáadjuk a borsót. Ha már majdnem megpuhult a répánk, beletesszük a tarhonyát, és addig főzzük, míg a répa teljesen megpuhul.
Amikor kész a levesünk, fedőt teszünk rá, és konyharuhával letakarjuk, hogy a tarhonya jól megdagadjon. (Érdemes így csinálni, mivel a gluténmentes tarhonyának több idő kell a megdagadáshoz.)