Amint arról korábban hírt adtunk, letartóztattak egy férfit Berlinben, aki azért akart bejutni az amerikai nagykövetségre, hogy a bőröndjébe rejtett bombával robbantson. A férfi állítólag az al-Kaida egykori vezetőjének, Oszama bin Laden meggyilkolását akarta megbosszulni.
Mint később kiderült, a bőröndben csak ruhák és személyes tárgyak voltak, de elővigyázatossági okokból a rendőrség lezárta a nagykövetség környékét.

A férfi reggel, fél nyolc tájékán próbált meg bejutni az épületbe, ahol a biztonsági őr segíteni próbált neki. Ettől a férfi agresszívvá vált, és meg akarta ütni az őrt, de a biztonsági őrök lefogták. Ekkor a 23 éves német férfi kiabálni kezdett: egy bőröndöt hagyott a nagykövetség előtt, amelyben elmondása szerint bomba van. Az őrök értesítették a rendőrséget és a tűzoltóságot, és biztonsági riasztást adtak ki.

A nagykövetség szóvivője szerint a férfi az amerikai útlevelét akarta meghosszabbítani, de mikor másik címre irányították, dühös lett. A biztonsági őr meg akarta adni neki annak az irodának a címét, ahol meghosszabbíthatná az útlevelét, de a férfi erre megütötte az őrt.

A nagykövetség előtt hagyott bőröndöt egy speciális robot vizsgálta át – ekkor derült ki, hogy a férfinál valójában nem volt bomba. Elővigyázatossági okokból azonban a tűzszerészek mégis felrobbantották a csomagot.

Egyelőre még kevés adatot sikerült összegyűjteniük a rendőröknek a férfiról, de ezek alapján nem kizárt, hogy pszichológiai kezelésre szorul.

A párizsi terrortámadást követően a német hatóságok is emelték a közterületek és turistalátványosság környékén a biztonság szintjét – írja az Independent.