Egy 27 éves nő Sydneyben kétéves gyerekét és kétnapos újszülött kisfiát dobta ki a második emeleti lakás ablakán, miután a konyhában kigyulladt valami. A gyerekeket egy férfi kapta el, így egyikük sem sérült meg - az anyát viszont kórházba kellett vinni.
A konyha akkor gyulladt ki, amikor a nő főzött. A nyomozók szerint a tűz úgy terjedt tovább, hogy elvágta a családot a bejárati ajtótól, ezért a nő felkapta a gyerekeket, és az ablakhoz szaladt velük. Egy, az utcán sétáló férfi meghallotta a nő segélykiáltásait.

A férfi segítségével a nő egymás után kidobta a két gyerekét az ablakon, a férfi pedig lent az utcán elkapta őket. Mindkét fiú sérülés nélkül menekült meg.

A nőt rövid idő múlva a kiérkező tűzoltók mentették meg az ablakon keresztül. A belélegzett füst és a lábán elszenvedett vágások miatt kórházba vitték.

A tűz nagyon gyorsan átterjedt a szomszédos lakásokra is, végül ötven embert evakuáltak a tizenkét tömbös lakóegységből. Egy 19 éves nőt a helyszínen kezeltek füstmérgezéssel, míg egy 65 éves férfit kórházba szállítottak, szintén füstmérgezés miatt. A rendőrség szerint a tűz baleset volt  – írja a Guardian.