Szeretném összeszedni ezeket pár mondatban, hogy tisztában legyen mindenki, hogy milyen ellátásokra illetve utazási kedvezményekre jogosultak.
Elsősorban ha már három vagy több gyermekes a család akkor a Magyar Államkincstártól igényelheti a magasabb összegű családi pótlékot. Amely jelenleg 16.000 forint havonta gyermekenként.

Második lépésként, ha már a legkisebb gyermek elérte a 3. életévét akkor a szülő igényelheti a gyermeknevelési támogatást, amely megegyezik a jelenlegi öregségi nyugdíj minimummal amelynek összege 28.500 forint. Ezt az ellátást a legkisebb gyermek 8.életévéig jár.

A dolgozó szülő igénybe veheti a családi adókedvezményt. Ha mindkét szülő dolgozik, akkor értelemszerűen annak a szülőnek érdemesebb igénybe vennie akinek magasabb a bejelentett összege és több adót vonnak tőle.

A következő amit még igénybe vehet a szülő az a gyermek étkeztetés, közoktatási intézményekben, legyen az óvoda vagy iskola. Ilyen esetekben vagy 50%- vagy 100%-ot térit az állam.

Sokaknak segítség még az iskola kezdés előtt az ingyenes tankönyvek is amelyeket 3 gyermek után ingyen hozzájuthat a család.

Végül ami még fontos lehet a családok számára az pedig az utazási kedvezmények. 3 gyermek kíséretében a szülő 90%-os kedvezményű utazást tud igénybe venni. Ami azt jelenti hogy egy 5 tagú család, még ha a gyerekek elmúltak már 6 évesek akkor is csak 5× 90%-os jeggyel utazhatnak.

6 éven aluli gyermek esetében az utazás ingyenes - írja az eletunk.com.