A nyugat-európaiak 38%-a naponta eszik csokoládét, az éves átlagfogyasztás pedig fejenként 7 kg. Ha a derékbőségünknek nem is, de az agyunknak ezzel jót teszünk.
Tejes, keserű vagy mogyorós… a csoki mindenképp finom. Kényezteti az ízlelőbimbóinkat, felvidít ha szomorúak vagyunk, segít átvészelni a stresszes időszakokat – de ez még nem minden. Egy többezres felmérés kimutatta, hogy a csokoládéfogyasztásnak határozottan jó hatása van a gondolkodásra.

Csokievés után könnyebb tanulni: a kísérleti alanyoknak ilyenkor ment a legjobban a listák és számjegyek memorizálása és később is könnyedén fel tudták idézni a tanultakat.

A csokiban levő flavonoidok a memórián kívül a figyelemre is kihatnak, megkönnyítik a dolgunkat, hogyha egyszerre több mindennel kell foglalkozni.

A kutatók arra jutottak, hogy legalább hetente egyszer kell fogyasztani csokit (lehetőleg jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládét), hogy jót tegyünk az agyunknak. 

Forrás: Santé Magazine