A 34 éves Lyndsay Turner júniusban éppen először vezetett wattoni otthonuk közelében, mikor elütötte három éves kisfiát, Liamot. A fiú a nővérével játszott a közelben, és bár helikopterrel hamar kórházba szállították, nem tudták megmenteni az életét.
A nő először vezetett autót, férje, a 37 éves Stephen felügyelte az első próbálkozásokat is. A férfi húzta ki mostohafia testét is a Citroen C4 alól, és azonnal elindult vele a kórházba. Liamot végül helikopterrel szállították a Norfolk Egyetem kórházába, de később belehalt a sérüléseibe – írja a Guardian.

Vallomásában Turner azt mondta, hogy ő kérte meg a férjét, hogy tanítsa meg vezetni – úgy döntöttek, első alkalommal egy közeli parkolóban gyakorolnak. A nő még sosem vezetett korábban autót, és biztosítása sem volt. Mint elmondta, megcsúszott a lába a pedálokon, és az autó hirtelen megindult. A férje kívülről figyelte.

Az egyik szomszéd, Amy Jones is látott és hallott néhány részletet a balesetből: a rángatva haladó autót, a férfi üvöltését és egy nagy csattanást – később pedig a vérbe borult Liamet.

A gyakorlás nyilvános útszakaszon zajlott, ezért Turner nem is vezethetett volna ott autót. A Citroenben az átvizsgálás után nem találtak műszaki hibát.

A boncolási eredmények szerint a kisfiú súlyos fejsérüléseket és visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett. A bíróság megállapította, hogy tragikus baleset történt, ezért semmilyen büntetést nem szabott ki.

A szülők azt mondták, hogy Liam egy boldog, magabiztos, állandóan mosolygó kisfiú volt, akit mindenki szeretett. Remek humora volt, és mindenkinek örömet csempészett az életébe.