Akár 15 fokos meleg is lehet az ország nyugati részén vasárnap. Eső csak kevés helyen lesz, viszont a szél fújni fog.
Vasárnap nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, szűrt napsütésre számíthatunk. Estétől a Dunántúlon meg is vastagszik a felhőzet, és néhol kisebb eső is kialakulhat.

Napközben többfelé megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik, hajnaltól viharossá fokozódik a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, nyugaton lesz az enyhébb idő.

Habár időjárási front nem halad át Kárpát-medence felett a hétvégén, a február elejéhez képest szokatlanul enyhe levegő áramlik fölénk. Az időjárás-változásokra különösen érzékeny emberek melegfront jellegű hatást tapasztalhatnak, náluk előfordulhat fejfájás, álmatlanság, illetve vérnyomás-ingadozás is felléphet.

Annak ellenére, hogy a Dunántúlon lesz a legmelegebb, a megerősödő szél rontja a hőérzetet, a Kisalföldön és a déli szélnek kitett hegyoldalakon - ahol viharos széllökések is lesznek - a ténylegesnél akár 10 fokkal is hidegebbnek érezhetjük a levegőt. Errefelé mindenképp javasolt a réteges öltözködés - írta a met.hu