Az év meglepetéscsapata idegenben gázolt át a Manchester City-n
Fotó: Europress - Michael Regan/Getty Images
Tovább folytatódik a Leicester City hihetetlen története: a kiscsapat 25 forduló után 53 ponttal vezeti az angol bajnokságot (Premier League), hétközben a Liverpoolt inézte el két góllal, most a bajnoki címvédő Manchester City otthonában nyert 3-1-re.

A Leicester már a harmadik percben gólt lőtt, egy trükkös szabadrúgás után Robert Huth lövése Martín Demichelis lábáról pattant a kapuba. A City nem tudott kiegyenlíteni, ez pedig jó előjel volt a vendégcsapatnak, a legutóbbi nyolc idegenbeli bajnokiján ugyanis mindig szerzett pontot, ha a félidőben vezetett (hét győzelem, egy döntetlen).

A második félidő elején aztán az algériai Rijad Mahrez egy fantasztikus szóló végén lőtte ki a kapu jobb oldalát, két védő sem tudta megállítani, Alekszandar Kolarov pedig már későn keresztezett.

A 60. percben pedig Huth egy szöglet után fejelt gólt, a korábban a Chelsea-ben is játszó védő rátámaszkodott Demichelisre, de a bíró ezt nem látta szabálytalannak. Manuel Pellegrini (aki nyártól már nem lesz a csapat edzője) beletörődött a vereségbe, előbb lecserélte a csapat kapitányát, Yaya Tourét, majd nem sokkal később David Silvát is lehívta a pályáról.

A 87. percben azért sikerült szépíteni a manchesteri csapatnak, Serio Agüero fejelte a kapuba a labdát, majd egy borzalmasan hazatett labdára csapott le az argentin csatár, de kiszorított helyzetből már nem sikerült eltalálnia a kaput. A Leicetser győzelmével most hat ponttal vezeti a bajnokságot, ami csak öt lesz a forduló után, ha a Tottenham és/vagy az Arsenal nyer.

Premier League

25. forduló
Manchester City–Leicester City 1–3
Swansea City–Crystal Palace 16.00
Stoke City–Everton 16.00
Aston Villa–Norwich City 16.00
Liverpool–Sunderland 16.00
Tottenham Hotspur–Watford 16.00
Newcastle United–West Bromwich Albion 16.00
Southampton–West Ham United 18.30