A német labdarúgó-bajnokság 20. fordulóját rendezik a hétvégén. A forduló egyik legjobban várt meccse a Hertha Berlin-Borussia Dortmund mérkőzés volt, ahol a Bundesliga második és harmadik helyén álló csapat találkozott egymással. A meccsen nem született gól, így a két csapat között nem változott a távolság a dobogón.
Fotó: Europress - Stuart Franklin/Getty Images
A Hertha Berlin és a Borussia Dortmund meccsén egy szokatlan látogató is feltűnt, a jelenleg munkanélküli José Mourinho a helyszínen tekintette meg a találkozót.

A mérkőzésen végig kiegyenlített játék folyt, mindkét csapat előtt adódtak nagy helyzetek, de gól ezek ellenére nem született a mérkőzésen. A 0-0-s végeredménynek köszönhetően a két csapat között maradt a 10 pontos különbség. A Dortmund továbbra is második, míg a Hertha őrzi harmadik helyét.

Dárdai Pál csapatának ez volt sorozatban a harmadik döntetlenje, és a Bayern München után a berlini csapat kapta a német bajnokságban a legkevesebb gólt. A Hertha Berlin jövő héten a Stuttgart ellen lép pályára.

Tegnap Kleinheisler László kezdőként lépett pályára a Werder Bremen csapatában, a magyar játékost a 75. percben cserélték le. Ma kezdőként kapott szerepet Huszti Szabolcs és Szalai Ádám is, mindketten végigjátszották a mérkőzésüket, de mind a Frankfurt, mind a Hannover vereséget szenvedett.

Huszti Szabolcs 1-4-es állásnál a 90. percben megszerezte első Bundesliga gólját visszatérése óta.

A Bundesliga 20. fordulójának eddigi végeredményei:

Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen 5-1
Eintracht Frankfurt – VfB Stuttgart 2-4
Hannover 96 – Mainz 05 0-1
Hertha Berlin – Borussia Dortmund 0-0
Ingolstadt – Augsburg 2-1
Schalke 04 – Wolfsburg 3-0