A Denver Broncos csapata fennállása harmadik Super Bowl győzelmét szerezte vasárnap, miután 24-10-re legyőzte a Carolina Panthers csapatát. A városban utoljára 17 éve ünnepelhettek bajnoki címet, így nem meglepő, hogy a csapat felvonulására milliós tömeg volt kíváncsi Denver utcáin.
Fotó: Europress - Handout/Getty Images
Ahogy arra számítani lehetett, sokan vonultak az utcára, hogy köszöntsék a jubileumi Super Bowl győztesét, a Denver Broncost. Az 50. Super Bowl döntőjében remek védelmének köszönhetően a Broncos nyerni tudott, a csapat mindössze 10 pontot engedett a liga legjobb támadóinak, a Carolina Panthersnek.

Kedden Denver belvárosában vonult fel a csapat, azért, hogy a Civic Center Parkban közösen ünnepelhessen a város lakóival. A jó időnek és a 17 évnyi szünetnek köszönhetően nagyon sokan, több mint egymillióan ünnepelték a csapatot.

A játékosokat először 22 tűzoltóautón vitték körbe egy megadott útvonalon, majd a város főterén fejeződött be a program. A milliós tömeg rekord az eddigi denveri felvonulások során. Az 1998-as bajnokság alkalmával 650 ezren voltak kíváncsiak az együttesre, akkor a csapat a Green Bay Packerst győzte le. Egy évvel később, 1999-ben már „csak” 350 ezren ünnepelték az Atlanta elleni győzelmet. Érdekesség, hogy a város lakossága 650 ezer fő, igaz agglomerációval ez a szám már millió felett van.

Az ünneplés alatt több játékos is megszólalt, a döntő legjobbjának választott Von Miller mellett DeMarcus Ware és Peyton Manning is mondott egy rövid beszédet. Manning például már viccelt azzal kapcsolatban, hogy milyen gyenge volt a támadójáték a döntőn. Amikor megkérdezték tőle, hogy ment a sörözés a meccs után, ezt válaszolta: Jobban, mint ahogy a támadásaink!

A denveri rendőrség tájékoztatása szerint nem történt komolyabb sérülés az ünneplés alatt, és mindössze 12 embert kellett előállítani.

Peyton Manning természetesen nem csak ezen az ünnepségen vett részt, hanem az ilyenkor hagyományos Disneyland-túrát is megejtette. Ez egyébként 1987 óta szokás az NFL-ben. Arról, hogy tényleg visszavonul-e, egyelőre nem beszél.