A rendőrök egy tatai templomban fogták el azt a sopronkövesdi férfit, aki tavaly augusztusban gyújtotta nagyanyjára és nagynénjére a házat. A két nő nem sérült meg, de házuk lakhatatlanná vált.
Forrás: police.hu
Tavaly augusztus végén Sopronkövesden a két nő tévézés közben éjfél körül vette észre, hogy tornácuk kigyulladt. A 40 éves, mozgásában korlátozott nő felkeltette 59 éves anyját, és még időben ki tudtak menekülni a házból.

A tűzoltók eloltották a tüzet, de a ház lakhatatlan lett. A tűzvizsgáló már akkor megállapította, hogy gyújtogatás okozta a tüzet, mert cipők és műanyag tárgyak kaptak lángra.

A soproni rendőrök rongálás miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen. A két nő a kihallgatáson azt mondta, hogy T. Ferenc többször azzal fenyegetőzött, hogy rájuk gyújtja a házat. Körülbelül fél éve költözött el nagyanyjától, amikor mindennapossá váltak veszekedéseik. Főleg a pénzen vesztek össze.
Forrás: police.hu
A rendőrök októberben kihallgatták T. Ferencet, aki beismerte tettét. Azt mondta, hogy az zavarta, hogy nagyanyja pénzt kért tőle a lakhatásért. Ezért költözött el, de haragja megmaradt. Mielőtt augusztusban nagyanyja házához ment, alkoholt ivott. A kerti tárolóból kihozott egy kannát és benzint locsolt a tornácra, majd cigarettájával meggyújtotta. A rendőröknek azt mondta, hogy csak rá akart ijeszteni a két nőre, azt hitte, időben észre fogják venni a tüzet és eloltják majd.

Október végén a férfit ismét beidézték kihallgatásra, de semelyik lakhelyén nem találták, ezért novemberben elfogatóparancsot adtak ki. A rendőrök januárban tudták meg, hogy a férfi Tatán bujkál.

Január végén, az Ady Endre utcában fogták el. Kiderült, hogy decemberben az egyik tatai templomban megkeresztelkedett, majd sekrestyésként kezdett dolgozni. A bíróság letartóztatta.

T. Ferenc ellen különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett gyilkossági kísérlet és rongálás miatt folytatják a rendőrök az eljárást – írja a police.hu.