Második meccsét is megnyerte a magyar jégkorong-válogatott, amely magabiztos játékkal 7-1 arányban nyert Észtország ellen.
Fotó: Kovács Tamás/MTI
Az olimpiai előselejtező torna második meccsén is győzni tudott Magyarország. A magyar csapat magabiztos játékkal 7-1 arányban nyert Észtország ellen. Az eredménynek köszönhetően az is eldőlt, hogy vasárnap ki-ki meccset játszik egymással a magyar csapat és Lengyelország.
Magyarországon rendezik a 2018-as dél-koreai téli olimpia egyik előselejtezőjét február 11. és 14. között. Budapesten kívül még Olaszországban és Japánban is rendeznek majd meccseket, a tornák győztesei továbbjutnak a selejtező második körébe.

Tegnap jól kezdte a tornát a magyar jégkorong-válogatott, Litvánia ellen sikerült győzni 4-0 arányban. A mai nap is a második mérkőzést játszotta Magyarország a Papp László Sportarénában, a délutáni meccsen Lengyelország 9-1-re nyert Litvánia ellen.

Az esti mérkőzésen a magyar csapat ellenfele az az Észtország volt, amely első meccsén 6-2-re kikapott a lengyelektől, így ennek a mérkőzés az esélyese mindenképp Magyarország volt.

A magyar csapat nagyon jól kezdte a meccset, gyakorlatilag az első támadásból megszerezte a vezetést Észtország ellen. A meccs második percében Sofron lőtt a kapuba egy, az észt kapusról kipattanó korongot. A második magyar gól is megszületett az első harmadban, a tegnap is gólt szerző Galló növelte Magyarország előnyét a 16. percben. Az első harmad végén az állás 2-0 volt.

A második játékrészben egy emberelőnyös szituációt követően Sofron megszerezte második gólját is a mérkőzésen. A magyar csapatnak 36 másodperc elég volt ahhoz, hogy gólra váltsa a létszámfölényt. Három perccel később Észtország szépíteni tudott, a 27. percben Rooba alakította az állást 3-1-re egy magyar védelmi hibát követően. A középső játékrészben is két magyar gól született, Banham lőtt közelről a kapuba a 32. percben. A harmad végén így 4-1-re vezetett Magyarország, a kapura lövések aránya 40 perc játék után 41-13 volt a magyarok javára.

A záró játékrészben sem kellett sokat várni a magyar találatra, négy perc játék után Vincze Péter használta ki, hogy elé került a korong. A magyar csapat megtartotta jó szokását, ebben a harmadban is legalább két gólt ütött, Vincze is duplázni tudott az 57. percben. Ekkor azonban született még egy magyar gól, Sarauer góljával alakult ki a 7-1-es végeredmény.

Ezzel az is eldőlt, hogy vasárnap 18 órakor a magyar csapat ki-ki meccset játszik Lengyelországgal. A mérkőzés győztese továbbjut az olimpiai selejtező második körébe. A budapesti továbbjutó valószínűleg Lettországban lép majd pályára, ahol a házigazdák mellett Németország és Ausztria lehet az ellenfele.

A mai nap végeredményei:
Lengyelország – Litvánia 9-2
Magyarország – Észtország 7-1