Gyurcsány Ferenc pártja, a DK kéri az adatokat a letelepedési kötvényekről. A Fidesz szerint a kötvény nem bevándorlási, hanem befektetési kérdés.
A Fidesz közleménye szerint a program befektetőket és közel 250 milliárd Ft bevételt hozott a magyar államnak, a program megfelel az európai uniós szabályoknak, a közvetítői díj pedig a nemzetközi gyakorlatnak, a közvetítő cégek tulajdonosi háttere ismert, enélkül engedélyt sem kaphatnak és ezek a cégek nem viszik, hanem hozzák a pénzt.

A DK szóvivője, Gréczy Zsolt ugyanis arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy pártja kikéri az adatokat arról, hányan és kik érkeztek letelepedési kötvénnyel Magyarországra, illetve "kik azok a fideszes politikusok", akik a letelepedést intéző offshore cégekhez köthetőek. Szerinte ezek a cégek százmilliárdokat kerestek a kötvényeken és saját számításaik szerint "3400 idegent" telepítettek be az országba.

A Fidesz szerint viszont idegeneket betelepíteni Gyurcsány Ferenc és a bevándorláspárti baloldal akar. Közleményükben azt írták: "gyanús milliárdok Gyurcsány Ferencnél landolnak, aki ma is Brüsszelből és az MSZP-SZDSZ kormány alatt nyélbe ütött privatizációs ügyeiből tömi a zsebét, és akinek kormányzása alatt az offshore cégek ezermilliárd forintot vittek ki adózatlanul az országból".