Megrázta Németországot évekkel ezelőtt a rotenburgi kannibál, Armin Meiwes története. A férfiról most dokumentumfilmet forgattak, és őszintén mesélt a rémtetteiről.
Fotó: Getty Images/Michael Wallrath
Furcsa hirdetés jelent meg 2001 márciusában az interneten: „fiatal, jó testfelépítésű férfit keresek, akit megennék”. A hirdetést Armin Meiwes, a 40 éves számítógépes szakember adta fel Rotenburgban. Ő lett a rotenburgi kannibál.

Meiwes története megrázta Németországot, ő lett ugyanis az első ember, akit azért ítéltek el, mert azért gyilkolt, hogy szexuálisan kielégüljön, valamint meg is ette áldozatát. Most egy új dokumentumfilm jelent meg az életéről, Dokumentumok: interjú egy kannibállal címmel. A film eredetileg 4 órás, ám csak 19 percet mutattak meg a nyilvánosságnak, annyira sokkolóra sikerült. A felvétel felkerült a Youtube-ra is, de később eltávolították.

Meiwes elmeséli, hogy szerinte teljesen normális gyerek volt, szerette az állatokat, és úgy gondolta, a gazdálkodás és a vidéki élet igazán idilli. Majd azt is elmondta, az első igazán megrendítő élménye ötéves korához kapcsolódik, amikor is látta elmenni az apját, akit nem sokkal később követett a két féltestvére is, így ő maradt az egyetlen férfi a családban. Már 10-11 éves korában érezte, hogy vonzódik a kannibalizmushoz, ahogy mesélte, éppen a Flippert nézte a tévében, amikor az egyik szereplő nagyon megtetszett neki, és azt akarta, hogy „benne legyen”. Később is, ha azt mondta valakinek, „nagyon kívánja”, tudta, hogy akinek mondta, másképp érti, mint ő.

Úgy fogalmazott, hogy anyja halála után kezdte el a második életét, amikor az interneten rábukkant az olyan csetszobákra, ahol a kannibalizmusról beszélgettek és többen is felajánlották magukat, hogy meg lehet őket enni. Aztán különböző szállodákba jártak, ahol kannibálos szerepjátékokat játszottak, de akkor még senki nem volt hajlandó valójában megenni valakit.

Aztán Meiwes feladta a hirdetést, amelyre egy 42 éves berlini mérnök, Bernd-Jürgen Brandes jelentkezett. „Ideális volt. Fel akarta áldozni magát” - mondta a dokumentumfilmben Meiwes. A két férfi először lefeküdt egymással, de Meiwes azt mondta, Brandesnek ez nem volt elég, azt akarta, hogy élve falja fel a férfi. Ezért Brandes lenyelt 20 altatót és megivott fél liter pálinkát, majd Meiwes levágta a péniszét. Megsütötte, majd együtt megették. De állítólag Brandesnek ez sem volt elég, követelte, hogy tovább falatozzon belőle.

Bár Meiwes túl gyorsnak találta a tempót – ő inkább egy hét ismerkedés után esett volna neki -, de végül leszúrta Brandest, majd feldarabolta és betette a mélyhűtőbe. Ahogy a dokumentumfilmben elmeséli, megadta a módját az étkezésnek, a legjobb porcelánnal terített meg, gyertyát gyújtott. Mint mondta, az első harapás nagyon furcsa volt számára, mert 40 évig álmodozott arról, milyen is lesz.

Végül 2002 decemberében fogták el a rendőrök, akik a mélyhűtőben megtalálták a maradványokat. A bíróság pszichiáter véleményét is kikérte, aki azt mondta, Meiwestnek a férfiak megevése a fétise, ez elégíti ki szexuálisan. Nőket nem lett volna képes bántani, csakis férfiakat. Végül 2006-ban életfogytiglani börtönre ítélték.