Megtalálták azt a hét spanyol barlangászt egy francia barlangban, akik nem tudnak a felszínre jönni. 300 méter mélyen vannak, és nagyon kimerültek, de mindegyikük él.
Illusztráció. A franciaországi Oselle barlang.
Eredetileg egy 15 fős csoport indult expedícióra a Pireneusok lábánál, Délnyugat-Franciaországban. A barlangászok közül nyolcan sikeresen a felszínre jutottak.

Az utóbbi napokban a Pireneusokban sok hó és eső esett, de a 30 és 50 év közötti barlangászokat mégis meglepte a megemelkedett vízszint a Mile barlangban. A felszínre jutott 8 barlangász szólt hajnalban a csendőröknek, hogy hét társuk a barlangba szorult, miután hiába várták őket a megbeszélt időben a barlang bejáratánál.

Az elsősegélycsapat szerda reggel kezdte a mentést. A bajba jutott barlangászok 300 méter mélyen vannak, élnek, csak nagyon kimerültek. Frédéric Rose, Haute-Garonne megye prefektusának kabinetfőnöke azt mondta: "Biztonságos övezetbe helyezzük el őket, ahonnan aztán fel tudjuk őket hozni a felszínre."

A Mile barlangot a barlangászok kifejezetten kedvelik. A barlang Toulouse városától 100 kilométerre délnyugatra, Herran településénél található – írja az MTI.