Joe Biden amerikai alelnök San Joséban, a kaliforniai demokraták találkozóján tartott beszédet szombaton, mikor előadását egy bekiabáló férfi szakította meg. A tüntető férfi, akit később a biztonsági őrök vezettek el, azt mondta, hogy Biden fiának halálát a mobiltelefonok okozták.
Fotó: Europress / Fabrice Coffrini - AFP
Beau Biden volt főügyész 46 évesen, tavaly májusban halt meg agydaganatban. Az alelnök és fiai, Beau és Hunter között nagyon szoros volt a kapcsolat – a két fiú gyerekként túlélte azt az autóbalesetet, amelyben Biden elvesztette első feleségét és lányát. 2015-ben sokáig úgy tűnt, hogy Biden is indul a demokraták színeiben a 2016-os elnökválasztáson – szakértők szerint a jelenlegi alelnöknek nagyon nagy esélye lett volna arra, hogy elnökké váljon. Míg Biden nem döntött, sokáig az a közhiedelem járta, hogy Beau halálos ágyán arra kérte apját, induljon az elnökségért – ezt azonban később Biden cáfolta, és úgy döntött, nem vállal jelöltséget.

A szombati beszéden a bekiabáló férfi Beau halálának okáról beszélt: szerinte az agydaganatot a mobiltelefonok radioaktív kisugárzása okozta. A tömeg ugyan kifütyülte a férfit, de Biden nyugodt maradt, és ő próbálta lecsendesíteni a tömeget.

„Rendben van, minden rendben van. A fiam, Beau szerette volna ezt a részt.” - mondta Biden.

Beszéde során az alelnök gratulált a korábbi külügyminiszternek, Hillary Clintonnak, aki Dél-Karolinában megnyerte az előválasztást. Mint mondta, büszke Clintonra és riválisára, Bernie Sandersre is  – írja a Huffington Post.