A női kézilabda Bajnokok Ligájában ma befejeződnek a középdöntős mérkőzések. A magyar csapat a CSM Bucuresti elleni győzelemmel valószínűleg a csoport második helyét szerzi meg a Buducsnoszt mögött, így a legjobb nyolc között Ferencváros-Győr párharc lehet.
Fotó: Kovács Anikó/MTI
A Bajnokok Ligájában lejátszotta utolsó középdöntős mérkőzését a Győr. A magyar csapat a találkozó előtt a harmadik helyen állt a csoportban, mert a Vardar Szkopje már korábban lejátszotta a zárómeccsét. Az ellenfél a csoport negyedik helyén álló CSM Bucuresti volt, amelyet a Győri Audi ETO korábban már legyőzött 28-22-re.

Az összecsapást a magyar csapat jól kezdte, a 11. percben már 6-2-re vezetett a Győr. A különbség az első félidőben tovább nőtt, a legnagyobb távolság hétgólos volt, a 27. percben már 13-6-ra vezetett az ETO. A félidőben az állás 14-8 volt.

A második játékrészen a bukaresti csapat folyamatosan zárkózott fel a Győrre, 40 perc után már csak három (17-14), míg a 48. percben mindössze egy gól (19-18) volt a különbség a két együttes között. A mérkőzés hajrájában többször is minimális volt a távolság, de a román csapatnak nem sikerült egyenlíteni. A Győr emiatt megérdemelten, végig vezetve nyert, a meccs végeredmény 24-22 lett.

A győzelemnek köszönhetően a Győr megelőzte a Vardart, és a Buducsnoszt mérkőzés eredményétől függően alakul a magyar csapat sorsa csoporton belül. Mivel a Buducsnoszt ellenfele a már kiesett Midtjylland lesz, így a Győr minden bizonnyal második lesz.

Tegnap a Ferencváros tudott nyerni a Baia Mare ellen, de mivel ma a Larvik győzni tudott, így a Fradi harmadik helyen végzett a csoportjában. Ez azt is jelenti, hogy amennyiben a Buducsnoszt nyer, akkor Győr-Ferencváros mérkőzést rendeznek a Final Fourba jutásért.