A Loin d'ici (Messze innen) című francia nyelvű dallal képviseli Ausztriát a 19 éves osztrák énekesnő, Zoe az Eurovíziós Dalfesztivál stockholmi döntőjében.
Az osztrák közszolgálati televízió hétvégi versenyén Zoe dala maximális pontszámmal nyert. A négytagú zsűri tagja volt Conchita Wurst, az Eurovíziós Dalfesztivál két évvel ezelőtti győztese, valamint Madita osztrák énekesnő, Julie Frost producer és Christian Ude, a Kleine Zeitung című osztrák lap újságírója. A zsűritagok ugyan nehezen döntöttek, de a közönségszavazás megerősítette a fiatal lány győzelmét.

Zoe tavaly is indult már a dalverseny ausztriai előválogatóján, akkor a második helyen végzett. A fiatal énekesnő egyébként a kilencvenes években sikeres Papermoon osztrák együttes egyik tagjának, Christof Straubnak a lánya.


A görögök viszont egy olyan dallal indulnak, amely a migránskrízisre és az ország adósságválságára hívja fel a figyelmet. Magyarországon pedig A Dal második középdöntőjét február 20-án rendezik meg. Az egy héttel későbbi döntő győztese képviseli majd Magyarországot az idei, 61. Eurovíziós Dalfesztiválon május közepén, Stockholmban.