A női kézilabda Bajnokok Ligájában a 2. csoport első két helyén álló csapat találkozott egymással. A Buducsnoszt Podgorica végül három góllal bizonyult jobbnak a Győrnél, így a montenegrói csapat valószínűleg első helyen jut tovább a negyeddöntőbe.
Fotó: Kovács Anikó/MTI
A Győr és a Podgorica idén már játszott egymással, akkor 22-20-ra a magyar csapat nyert. Emellett mindkét csapatnak 11-11 pontja volt a mérkőzés előtt a középdöntő 2. csoportjában, így az az együttes, amely ma nyerni tudott, nagy lépést tett a csoport első helyének megszerzéséért.

A meccset nagyon jó tempóban kezdte a hazai pályán játszó montenegrói csapat, a 14. percben már hat góllal, 8-2-re vezettek. Ezt követően azonban sorozatban négy győri gól született, így a 20. percben 8-6 volt az állás a Podgorica javára. Ekkor a Buducsnoszt időt kért, amelynek nem lett különösebb hatása, sőt a Győr a félidő vége előtt három perccel átvette a vezetést (9-10). A szünetre a csapatok végül egyenlő állással, 12-12-es eredménnyel vonulhattak.

A második játékrészben az első félidőhöz hasonlóan nagyon jól kezdett a Podgorica, 13 perc alatt hatgólos előnyt építettek fel, a 43. percben 20-14-re vezettek. Ezt követően a Győr ugyan feljött egygólos távolságba (21-20), de fordítania nem sikerült. A mérkőzés végeredménye 25-22 lett a Buducsnoszt Podgorica javára.

A győzelemmel - két fordulóval a középdöntő vége előtt - az első helyen a Podgorica áll 13 ponttal, második a Győr 11 ponttal, míg a harmadik helyen az egy meccsel kevesebbet játszó Vardar Szkopje áll.

A Győr következő meccsét február 19-én játssza, ellenfele az utolsó helyen álló Savehof lesz.