A szemelyi képviselő-testület feloszlatta magát, a tiszanagyfalui polgármester pedig nyugdíjba ment. Ezért kellett kiírni a választást.
Kumli József Ferenc független jelöltet választották polgármesternek a Baranya megyei Szemelyben vasárnap tartott időközi választáson. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület tavaly novemberben feloszlatta magát.

A 396 választásra jogosult közül 257-en adták le szavazatukat, ebből kettő volt érvénytelen. A független jelöltként induló Kumli József Ferencre 177-en szavaztak, a szintén független Dani Zoltán 77, Horváth József, a Magyar Munkáspárt jelöltje egy szavazatot kapott. A település képviselő-testületi helyeit négy független jelölt nyerte el.

Tiszanagyfaluban is független jelölt, Rudolf János Ferencné nyerte az időközi polgármester-választást. Az 1157 érvényes voksból 592-t szerzett meg az új polgármester. A két másik független jelöltre, Láng Zoltánra 391, Vojtkóné Harmati Tünde Ágnesre 172, míg a Magyar Munkáspárt jelöltjére, Szabó Zoltánra 2 szavazatot adtak le. A választást azért kellett megtartani az 1800 lakosú községben, mert a települést eddig vezető Kemecsei László független polgármester nyugdíjas lett és lemondott.