Több mint tucatnyi új sztár, köztük az Oscar-díjas Cate Blanchett és Russell Crowe is díjat ad át a 88. Oscar-gálán.
Fotó: Europress-Jemal Countess/Getty Images
A február 28-i hollywoodi rendezvény producerei, David Hill és Reginald Hudlin szombaton újabb díjátadók nevét jelentették be. A névsorban szerepel Patricia Arquette, Abraham Attah, Emily Blunt, Louis C.K., Common, Chris Evans, Jennifer Garner, Louis Gossett Jr., Michael B. Jordan, Rachel McAdams, Dev Patel, Eddie Redmayne, Daisy Ridley, Sarah Silverman és Sofia Vergara.

A producerek szerint ezek a művészek „bizonyították a filmművészet páratlan erejét, amely a dolgok megváltoztatására is képes”. Az Oscar-díjakat odaítélő Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia korábban már több mint húsz díjátadó nevét közölte Twitter-üzeneteiben. A lista alapján a producerek próbáltak minél változatosabb névsort összeállítani, amelyen ront a sokszínűség hiánya miatt kialakult vita, ugyanis csak fehér színész kapott jelölést az Oscar-díjra a színészi kategóriákban.

Az Oscar-szobor átadásában segít majd Prijanka Csopra bollywoodi színésznő, a dél-koreai színész-énekes Bjong-hon Li, Kerry Washington, a Django elszabadul sztárja és a hétszeres Oscar-jelölt Quincy Jones is. Benicio del Toro, Tina Fey, Whoopi Goldberg, Ryan Gosling, Kevin Hart, Lady Gaga, Sam Smith, Charlize Theron, Jacob Tremblay és Pharrell Williams, Steve Carell, Jared Leto, Julianne Moore, Olivia Munn, Margot Robbie, Jason Segel, Andy Serkis, J.K. Simmons és Reese Witherspoon szintén díjátadók lesznek.