A Paris Saint-Germain elefántcsontparti válogatott játékosa, Serge Aurier egy közösségi oldalon válaszolt a szurkolók kérdéseire. Laurent Blanc edző mellett a csapat olasz válogatott cserekapusát, Salvatore Sirigut, és a holland válogatott Van der Wielt sem kímélte. Szavait először megpróbálta letagadni, azóta már bocsánatot kért.
Fotó: Europress/ AFP - Jeff Pachoud
Az eset szombat este történt, a szurkolók által feltett kérdésekre Aurier élőben válaszolt – írja a Daily Mail. Az egyik kérdező arra volt kíváncsi, hogy Blanc edző "szokta-e orálisan szórakoztatni" Zlatan Ibrahimovicot, Aurier erre azt válaszolta, „mindent bevesz”. A videó másik részében pedig egyszerűen „buzinak” nevezte az edzőt.

Aurier a posztján a riválisának számító Van der Wielről azt mondta, a „nedvesnél is nedvesebb”.

A Soccernet arról ír, Aurier egy francia tévé munkatársának először tagadta a felvétel hitelességét – azt írta, azt a korábbi válaszaiból vágták össze. A nehezen hihető magyarázat helyett – a videóban például szó esik a PSG tegnapi meccséről is – később elismerte, hogy a felvételek valódiak, és bocsánatot kért.

Aurier ma nem edzett a csapattal, a hírek szerint képviselői tárgyalnak a PSG vezetőivel. Minden bizonnyal ki kell hagynia a PSG hétközi, Chelsea elleni BL-nyolcaddöntőjét. A játékos bánhatja a mondatait, hiszen ebben a szezonban alapemberré vált a bajnokságot veretlenül, 25 pontos előnnyel vezető csapatban: 26 bajnokiból 19 alkalommal volt kezdő, két gólt rúgott, és két gólpasszt adott.