A megfelelő színben való feltűnés mindig is nagyon fontos volt a „púderkirálynak” is nevezett osztrák kancellár számára. Talán kevesen tudják, de Werner Faymann alig több mint két esztendő alatt – „természetesen” közpénzből – mintegy 22 000 eurót költött el sminkelésre, szépítkezésre.
A küllemváltást, azonban messze felülmúlja az az „alakváltás”, amit az osztrák nagykoalíciós kormány baloldali vezetője végrehajtott.

Minket simán lenácizott akkor, amikor az Orbán-kormány kerítést állított.

Aztán jött az osztrák kerítés, igaz „szárnyas”, de az osztrákok ezzel is a jól bevált magyar módszerek alkalmazásába fogtak.

Közben a kancellár Törökországot kezdte „kóstolgatni”, miután már érezhetően szabadulni próbált az Ausztria számára is mind nagyobb problémát jelentő illegális bevándorlóktól.

Az osztrák kormány mostanra már odáig jutott, hogy napi beutazási kvóta szerint engedne csak be migránsokat az országba, sőt a kancellár még ennél is messzebbre ment. Faymann most már mindenkit kitoloncolna.

Mi történhetett a balliberális Faymannal? Talán felismerte, hogy a migránsáradat immár az európai civilizációt fenyegeti?

Nem valószínű. Sokkal közelebb jár a valósághoz az az amerikai tanulmány, mely szerint az európai közvélemény mostanra tudatára ébredt, felmondta az ún. „multikultúrális konszenzust”, a regnáló politikai vezető osztály képviselői pedig belátták, hogy vagy igazodnak ehhez az elváráshoz, vagy végleg eltűnnek a süllyesztőben. Az osztrák választók azonban valószínűleg látják a valódi Faymannt a métervastag púder mögött - írja elemzésében a Magyar Idők