Eladta komplett pékségét egy vállalkozó Miskolcon, miközben a sütöde gépeit már korábban több tízmillió forintos adótartozás miatt lefoglalta az adóhatóság.
Varga Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense azt mondta, a pékségnek Szerencsen és Miskolcon is volt üzlete. Néhány év alatt több tízmillió forintos adótartozást felhalmozott fel, amelyet többszöri felszólítás ellenére sem fizette meg.

A NAV végrehajtói emiatt lefoglalták a pékségekben lévő ingóságokat (nyújtó- és dagasztógépeket, mérlegeket, kemencéket, ipari hűtőket, bemutató pultokat). Az volt a feltétel, hogy az eljárás befejezéséig a pékség külföldi tulajdonosa használhatja, de el nem adhatja a gépeket. Azonban, ha a megadott határidőn belül befizeti a tartozását, feloldják a lefoglalt ingóságokat, ellenkező esetben elszállítják és eladják azokat.

A vállalkozás azonban nem fizette be tartozását, így a NAV elrendelte a gépek elszállítását. Eközben derült ki, hogy a szerencsi üzletet már bezárta a vállalkozás, a miskolci pékséget pedig az adóhatóság által lefoglalt gépekkel együtt, a tiltás ellenére eladta egy másik vállalkozásnak.

A vásárló azt mondta, nem tudott a lefoglalásról. A végrehajtók azonban így is elszállították a 14 millió forint értékű gépeket, amelyeket elárvereznek. Az értük kapott összeget a bíróságon perelheti vissza a jóhiszemű vásárló  - írja az MTI.