Hat legénybúcsúzó brit férfi, köztük a vőlegény miatt kényszerleszállást hajtott végre a Ryanair gépe Berlinben.
A legénybúcsúzók azután lettek agresszívek, hogy a repülőn a személyzet nem adott nekik alkoholt. A hat férfit a német rendőrök lehozták a gépről, míg a társaság másik hat tagja, illetve a repülő további 158 utasa folytathatta az utat Szlovákiába.

Az eset péntek este történt, a Ryanair Lutonból Pozsonyba tartó járatán.

A hat letartóztatott Southamptonból származik, 25 és 26 évesek. Most fejenként akár 20 ezer fontot (majdnem 8 millió forintot) fizethetnek a repülésbiztonsági törvény miatt, de a légitársaság polgári jogi úton is követelhet tőlük pénzt.

A gép egy órát késett a kényszerleszállás miatt. A német rendőrség szerint a társaság hat tagja a repülés biztonságát veszélyeztette.

A Ryanair szóvivője szerint elfogadhatatlan, ha bárki szabálytalanul vagy rombolóan viselkedik a gépeken, mert az utasok, a személyzet és a repülőgép biztonsága és kényelme a legfontosabb.

Tavaly márciusban egy walesi legénybúcsú tagjait már azelőtt leszállították a Ryanair Manchesterből Alicantéba tartó járatáról, hogy felszálltak volna, mert megríkattak egy stewardest. Júniusban pedig egy Mallorcáról Birminghambe tartó Ryanair járat késett amiatt, hogy egy vőlegény a felszállópályán szaladgált, a próbatételének a részeként – írja az Independent.