A Chelsea hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Manchester Uniteddel az élvobalbeli angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 25. fordulójában. A United sorozatban a hetedik bajnoki meccsén nem tudott nyerni a londoni csapat ellen.
Fotó: Europress - Mike Hewitt/Getty Images
A Chelsea egyetlen egyszer lőtt kapura az első félidőben, ez a csapat legutóbbi négy hazai bajnokiján mindig így volt, mióta Guus Hiddink az együttes edzője. A két csapat legutóbbi hét bajnokijából öt mérkőzésen nem volt egyébként gól az első félidőben. A szünet előtt két érdekes dolog is történt: előbb Cesc Fabregas taposta meg hátulról Chris Smalling lábát (de nem kapott érte még sárga lapot sem), aztán John Terry közeli lövés Mattia Darmian kezéről pattant le a tizenhatoson belül, de a bíró nem adott tizenegyest a Chelsea-nek.

A második félidő elején a hazai csapat védője, Kurt Zouma ugrott fel fejelni, de borzasztóan ért talajt, nagyon furcsa szögben állt a jobb térde, szinte biztos, hogy súlyosan megsérült. Hosszasan ápolták, majd hordágyon vitték le a pályáról.

Gary Cahill állt be a helyére, majd nem sokkal később Jesse Lingard lőtt fordulásból nagyon szép gólt a jobb felső sarokba. A gólpasszt Wayne Rooney adta. 2016-ban ez volt a harmadik gólja, mellette van még öt bajnoki gólja is a csatárnak.

A 69. percben David de Gea kellett, hogy ne változzon az eredmény, Braniszlav Ivanovics kapáslövését tolta ki szögeltre a léc alól.

A Chelsea mindent megtett az egyenlítésért, ezt jól jelzi, hogy az utolsó tíz percben 93 százalékban birtokolta a labdát, és a 91. percben Diego Costa kihasználta Daley Blind elcsúszását, elhúzta a labdát De Gea mellett, majd az üres kapuba lőtt.

A mai másik meccsen az Arsenal 2–0-ra nyert idegenben, Mesut Özil és Alex Oxlade-Chamberlain gólja között mindössze 88 másodperc telt el. Arsene Wenger csapatára a következő fordulóban nagyon fontos meccs vár, ugyanis az idei év meglepetéscsapatával, a bajnokságot vezető Leicester Cityvel játszik majd, ennek döntő szerepe lehet a bajnoki címért folytatott harcban.

Premier League
25. forduló
Bournemouth–Arsenal 0–2
Chelsea–Manchester United 1–1