A bajnokságot vezető Napoli, és a címvédő Juventus is megnyerte soros bajnokiját az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A). A Palermo meccskeretébe ezúttal sem került be Balogh Norbert, a magyar csatár hét közben megbetegedett.
Fotó: Europress - Maurizio Lagana/Getty Images
Az Internazionale ősszel még a tabellát is vezette, azóta nagyon visszaesett a csapat teljesítménye, most például három gólt kapott a tabella utolsó helyén álló Hellas Veronától, de a vereséget nagy nehezen elkerülte (3–1-ről egyenlített ki a milánói csapat).

A Napoli egy góllal nyert a Carpi ellen. Higuaín az első játékos Erik Lamela óta, aki sorozatban hat olasz meccsen gólt lőtt (az argentin csatárnak ez a Roma játékosaként 2012 októbere és novembere között sikerült). A nápolyi csapat pedig felállított egy új klubrekordot: korábban soha nem tudott egymást követő nyolc mérkőzést megnyerni a Serie A-ban.

A Juventus pedig ugyanilyen klubcsúcsot állított fel, bár az ő sorozata kicsit hosszabb, egészen pontosan 14 meccs (az abszolút rekordot sorozatban 17 megnyert bajnoki meccsel az Inernazionale tartja Olaszországban). A Juventus jövő hét szombaton pont a Napolival játszik: a meccsnek hatalmas a tétje a bajnoki cím szempontjából. Viszont lehet, hogy a torinói csapat egyik legjobb védője nem játszhat, Giorgio Chiellini ugyanis megsérült, egyelőre nem tudni, mennyire komoly a baj.

A Palermo idegenben játszott 2–2-es döntetlent, Balogh Norbert ezúttal sem került be a meccskeretbe, vélhetően azért, mert nem épült fel betegségéből, ami miatt már a Milan elleni meccset is ki kellett hagynia. Minderről a magyar játékos számolt be a Facebookon.

Serie A

24. forduló
Hellas Verona–Internazionale 3–3
Napoli–Carpi 1–0
Torino–Chievo 1–2
Frosinone–Juventus 0–2
Sassuolo–Palermo 2–2
Milan–Udinese 1–1
Atalanta–Empoli 0–0
Roma–Sampdoria 2-1
Szombaton játszották
Bologna–Fiorentina 1–1
Genoa–Lazio 0–0