Egészségügyi szűrésre hívták a 79 éves nyugdíjast. A szűrésen megállapították, hogy nagyon beteg, majd aláírattak vele egy papírt, amiről később kiderült, hogy egy matracot és egy értágítót vetettek meg vele 600 ezer forintért.
A 79 éves nyugdíjas bizonytalanságát és hiszékenységét csúnyán kihasználta egy termékbemutatós cég. Az idős, prosztatarákkal és magas vérnyomással küszködő férfit telefonon hívták fel és arra kérték, menjen el egy ingyenes szűrővizsgálatra. A nyugdíjas elment, azt gondolta, fontos az egészsége, legalább tisztában lesz minden bajával.

"Annyi problémát állapítottak meg, hogy ha ez mind igaz lenne, talán már nem is élnék. Vörös, szőke, barna hajú vonzó hölgyek zsongtak körül, és folyamatosan arról győzködtek, hogy nekem egy pulzáló elektromágneses matracra van szükségem – mondta a férfi a Borsnak.

A nyugdíjasnak azt mondták, hogy próbálja ki a matracot, az nem kerül egyetlen fillérjébe sem, majd a kezébe nyomtak egy lézeres értágítót is, arra azt mondták ajándék. Elé toltak egy papírt, amire egy aláírást kértek, mondván ezzel a papírral hozhatja vissza a matracot ha nem tetszik. Otthon vette észre, hogy ez egy adásvételi szerződés, amiben benne van, hogy megvásárolt egy 360 ezer forintos matracot és egy 240 ezer forintos értágítót. A bank pedig elkezdte vonni a 20 ezer 500 forintos havi részletet.