"Európai barátaink szeretnék, ha megállítanánk a menekülteket, de hogy tudnánk ezt megtenni, amikor Oroszország bombázza ezeket az embereket" - mondta a török elnök, aki szerint Oroszország miatt indult meg a migránsáradat.
A török elnök felszólította Oroszországot, hogy hagyja abba Szíria bombázását, mert akkor talán vége lesz a migránsáradatnak. Törökország szerint ugyanis újabb 60-70 ezer szíriai menekült indult útnak.

"Európai barátaink azt szeretnék, ha megállítanánk a menekültek áradatát, de hogy volnánk erre képesek, amikor Oroszország és a szíriai hatalom bombázza ezeket az embereket" - tette fel a kérdést Recep Tayyip Erdogan. -"Lehetetlen megállítani a menekülteket a török-szíriai határnál, ha nem szűnnek a légitámadások. A február 25-ére Genfbe tervezett béketárgyalásoknak is csak abban az esetben van értelme, ha Oroszország befejezi a bombázást" -mondta.

Közben az oroszok azzal vádolták meg Törökországot, hogy titkos katonai akcióra készülnek. A védelmi miniszter bejelentette, azt tapasztalták, hogy a szíriai Szarmada és a török Reyhanli közötti átkelőn keresztül Törökország éjszakánként fegyvereket szállít a felkelők kezén lévő Aleppó és Idlíb városoknak. A szóvivő szerint az Egyesült Államok és a NATO képviselői ezeket a szállítmányokat "humanitárius konvojoknak" nevezik.