Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
5 dkg cukor
12 dkg fagyos vaj
1-2 evőkanál jeges víz
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
6 dkg barna nádcukor
3 kisebb tojás
20 dkg sűrű baracklekvár
5 dkg tejcsoki apróra darabolva
A tetejére:
10 dkg tejcsoki
Elkészítés:
A tésztához a lisztet összekeverjük a cukorral. A fagyos vajat késsel vékonyra beleszeljük, és 2 kanál jeges víz hozzáadásával fakanállal összekeverjük. Amikor látjuk, hogy már össze fog állni, a továbbiakban kézzel gyors mozdulatokkal meggyúrjuk a tésztát. Az a lényeg hogy gyorsan dolgozzunk, hogy ne melegedjen fel a tészta, mert akkor nyúlós lesz.
Ezután kinyújtjuk egy sütőpapíron, és egy 20x30 centibe csúsztatjuk. Villával alaposan megszurkáljuk, majd a 200 fokosra előmelegített sütőbe tesszük 12 percre.
Közben elkészítjük a tölteléket: a tojásokat összekeverjük a cukorral és a dióval.
A sütőből kivett tésztát először megkenjük a lekvárral, majd erre került a diós massza. Azért kell sűrű lekvár, hogy rá tudjuk kenni a diós krémet. Erre rászórjuk a felaprított csokoládét, és 20 percre visszatesszük a sütőbe.
Miután kivettük, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a felolvasztott tejcsokival bevonjuk a tetejét.
Kockákra vágva tálaljuk.
0 Megjegyzések