Hozzávalók:
60 dkg sertésszűzpecsenye
1 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg gomba
25 dkg ecetes uborka
10 dkg füstölt szalonna
2 ek.liszt
1 babérlevél
2 csipet morzsolt kakukkfű
2 ek. paradicsompüré
1 dl száraz fehérbor
10-15 szem kapribogyó
2 dl tejszín
1 ek. mustár
bors
1-2 kk. citromlé

Elkészítés:
A húst 2 cm-es csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a gombát szeletekre, az ecetes uborkát vékony csíkokra vágjuk.

A szalonnát apróra felkockázzuk, és a hagymával együtt üvegesre pirítjuk. Megszórjuk a húst a liszttel, a hagymára dobjuk, folyamatosan keverve 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, az áttört fokhagymát, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a paradicsompürét, a bort, az ecetes uborkát, végül a kapribogyót, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (20 perc).

A húshoz öntjük a tejszínt, majd mustárral, sóval, frissen őrölt borssal és citromlével ízesítjük, és éppen csak összeforraljuk. Párolt rizs,vagy burgonyapüré,illik hozzá.