Hozzávalók:
4-5 db szikkadt vajaskifli
0, 5 l. tej
4 egész tojás
0,5 kg túró
15 dkg cukor v. édesítő
reszelt citromhéj
10 dkg mazsola
3 dkg vaj
2 ek. málnalekvár (másmilyen is lehet)
Elkészítés:
Az 1-2 napos szikkadt kifliket karikára vágjuk és egy mély tálba tesszük. 3 tojás sárgáját 10 dkg cukorral és az olvasztott vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és a felszeletelt kiflikre öntjük. Egy ideig benne áztatjuk. Egy tűzálló tálat, vagy egy kisebb tepsit (ez 20x28 cm-es, ebben 6 kocka lesz) kizsírozunk és az áztatott kiflik felét lerakjuk. A túrót elkeverjük az 5 dkg cukorral, vaníliával, mazsolával, reszelt citromhéjjal és 1 tojás sárgájával. Rákenjük az első sor kiflire. Erre tesszük a maradék kiflikarikákat. Jó meleg sütőben 30 percit sütjük. Közben a 4 tojásfehérjékből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a málnalekvárt - vagy pár kanállal málnaszörpöt, ill. valamilyen lekvárt - kicsit még verjük és a megsült tészta tetejére simítjuk. 10-15 percig gyenge tűznél még addig sütjük, míg a hab jól felemelkedik és kissé megpirul.
Kockákra vágva tálaljuk.
Tanácsok:
Abban az esetben, ha nem lenne szikkadt, 1-2 napos kiflink, semmi baj. A friss kiflit felkarikázzuk, majd sütőben kissé megszárítjuk. A továbbiakban a recept szerint járunk el vele.
0 Megjegyzések