Hozzávalók:
egy 24×39 cm-es tepsihez:
A piskótához:
6 db tojás
6 evőkanál víz
12 evőkanál cukor
12 evőkanál finomliszt
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
4 dl tej
3 evőkanál liszt
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
15 db babapiskóta
1 üvegcse rumaroma
20 dkg vaj
A piskótalapok lekenéséhez:
40 dkg baracklekvár
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
5 dkg csokoládé
1 teáskanál olaj
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat géppel felverjük, apránként hozzáadva a cukrot is. Tovább verjük jó habosra. Hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert lisztet is. A masszát 2 részre osztjuk, és külön sütjük meg sütőpapírral bélelt tepsiben (180 fokon kb. 15 perc alatt).
A krémhez a tejet a liszttel és a cukrokkal simára keverjük, felfőzzük. A tűzről levéve a kókuszreszelékkel összekeverjük. Kihűtjük.
A babapiskótát aprítógéppel morzsává törjük, a kókuszos masszához keverjük, ízesítjük rumaromával, és a vajjal összekeverjük.
A kihűlt piskótalapokat lekvárral lekenjük. Amelyik lap felülre kerül, annak az alsó felét kenjük le. Az alsó lapra kenjük a krémet (elég tömény krém), ráfordítjuk a felső piskótalapot, és bevonjuk a csokoládékkal.
Mikróban a kétféle csokoládét az olajjal külön-külön felolvasztjuk. Először a sötétebb csokoládét simítjuk a süteményre, majd a világosabbat rácsurgatjuk, egy recés késsel márványossá simítjuk. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük, mikorra jól összeérnek az ízek.
egy 24×39 cm-es tepsihez:
A piskótához:
6 db tojás
6 evőkanál víz
12 evőkanál cukor
12 evőkanál finomliszt
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
4 dl tej
3 evőkanál liszt
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
15 db babapiskóta
1 üvegcse rumaroma
20 dkg vaj
A piskótalapok lekenéséhez:
40 dkg baracklekvár
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
5 dkg csokoládé
1 teáskanál olaj
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat géppel felverjük, apránként hozzáadva a cukrot is. Tovább verjük jó habosra. Hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert lisztet is. A masszát 2 részre osztjuk, és külön sütjük meg sütőpapírral bélelt tepsiben (180 fokon kb. 15 perc alatt).
A krémhez a tejet a liszttel és a cukrokkal simára keverjük, felfőzzük. A tűzről levéve a kókuszreszelékkel összekeverjük. Kihűtjük.
A babapiskótát aprítógéppel morzsává törjük, a kókuszos masszához keverjük, ízesítjük rumaromával, és a vajjal összekeverjük.
A kihűlt piskótalapokat lekvárral lekenjük. Amelyik lap felülre kerül, annak az alsó felét kenjük le. Az alsó lapra kenjük a krémet (elég tömény krém), ráfordítjuk a felső piskótalapot, és bevonjuk a csokoládékkal.
Mikróban a kétféle csokoládét az olajjal külön-külön felolvasztjuk. Először a sötétebb csokoládét simítjuk a süteményre, majd a világosabbat rácsurgatjuk, egy recés késsel márványossá simítjuk. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük, mikorra jól összeérnek az ízek.
0 Megjegyzések