HOZZÁVALÓK:
2 csirkemell, kisebb szeletekre vágva
1/3 csésze frissen reszelt parmezán sajt
1/4 csésze zsemlemorzsa
1 evőkanál darált friss petrezselyem
1/2 teáskanál szárított bazsalikom
1/4 teáskanál só
1 nagy tojásfehérje
1 evőkanál vaj
300 ml sótlan, natúr paradicsomszósz (friss vagy konzerv)
2 teáskanál balzsamecet
1/4 teáskanál fekete bors
1/3 csésze reszelt füstölt sajt

ELKÉSZÍTÉS:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Két evőkanál parmezánt összekeverünk a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, a bazsalikommal, a só felével, és egy lapos tányérba tesszük. A tojásfehérjét enyhén felverjük és egy másik tányérba öntjük.

Minden csirkeszeletet előbb a tojásfehérjébe, majd a morzsás keverékbe forgatjuk.

A vajat egy sütőbe tehető serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük. Beletesszük a csirkét és mindkét oldalukon 3 percig sütjük (vagy, amíg a bundája megsül és belül megpuhul).

A maradék sót a paradicsom szósszal, az ecettel és a borssal egy mikrózható edényben összekeverjük. Lefedve magas hőmérsékleten 2 percig mikrózzuk, hogy a keverék alaposan felforrósodjon.

A szószt a serpenyőben a csirke alá öntjük, egyenletesen megszórjuk a maradék parmezán és füstölt sajt keverékével, majd 2-3 percre a forró sütőbe tesszük, amíg a sajt megolvad rajta..

Ízlés szerinti körettel tálaljuk.