Hozzávalók:
2 személynek:
1 db füstölt csülök
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 db krumpli
1 db csípős hegyes paprika
chilipaprika
2 db paradicsom
egész feketebors
babérlevél
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
füstölt szalonna
olívaolaj
sör

Elkészítés:
A krumplit héjában felteszem főni, majd megpucolom és felszeletelem.

A csont nélküli csülköt több mint 1 óráig főzöm sós vízben, melybe teszek babérlevelet s egész borsot. A csülköt a bőrös oldalánál hálózatosan bevagdosom, sózom, borsozom. Befektetem egy kiolajozott serpenyőbe, teszek rá 1 szelet szalonnát, melyet bevagdostam, szeletelt hagymát, hosszában félbevágott paprikát, és kettévágott paradicsomokat. Melléteszem a karikára vágott krumplit. Fűszerezem, meglocsolom olívaolajjal. 

Előremelegített sütőben 180 C fokon sütöm, időnként meglocsolom a zsírjával és sörrel, a végén grillfokozaton pirítom.

A csülköt kettévágom. Tálalok. A tányérra teszek egy darab csülköt és a köret felét, valamint csalamádét, uborkát. Jól behűtött sört iszom hozzá.